Методичний дайджест   2021-10-21 09:05   525  

20 жовтня 2021 року на базі ДНЗ № 23 «Дударик» відбулося засідання Школи професійного зростання учителів-логопедів на тему «Домашнє завдання: значення, необхідність, варіативність». У молодих фахівців часто виникає питання щодо формулювання завдань додому. Чи повинні вони бути? І які саме?
 
Виконання домашніх завдань є великою допомогою логопеду. Діти, які займаються додатково вдома з батьками за завданнями фахівця, набагато швидше й успішніше вводять в повсякденне мовлення не тільки поставлені звуки, а й складні мовленнєві конструкції.
 
Учасники засідання обґрунтували виховне, навчальне та корекційне значення логопедичних домашніх завдань, адже при правильній організації його виконання у дітей з’являються нові знання і вміння, а також навички самостійного мислення, вміння себе контролювати, виховується відповідальне ставлення до своїх нових обов’язків, закріплюється ввесь пройдений матеріал на логопедичних заняттях.
 
У практичному блоці молоді фахівці підбирали ігри та вправи щодо розвитку кожної сторони мовлення, які доречно рекомендувати батькам виконувати в домашніх умовах або грати по дорозі додому. Завдання можуть бути усні, писемні, рухливі, творчі, головне, щоб дітям було цікаво закріплювати навички правильного мовлення.