Методичний дайджест   2021-11-01 15:42   531  

27 жовтня 2021 р. в Ліцеї № 4 (директор Гаврилюк І.Р.) відбулося засідання Школи професійної адаптації соціальних педагогів. Тема засідання «Профілактика булінгу в освітньому середовищі». 

Методист ЦПС Сухоребська О.В. звернула увагу присутніх на основні нормативні документи щодо протидії булінгу та цькування. Разом з учасниками групи обговорили протокол бесіди з метою корекції поведінки дитини.

     Досвідом роботи з профілактики булінгу поділилися практичний психолог Семенів Г.М. та соціальний педагог Білецька Н.Й.. Зокрема, практичний психолог розповіла про вплив казки на виховання дитини: як вона формує відкритість і готовність дітей до самореалізації, допомагає розвивати стійкість до конфліктів з одноліткам, вчать долати труднощі спілкування. Це казки про булінг Е. Форнасарі «Здолай булінг». Книга вчить розвивати діалог і мислити причинно-наслідково.

Упродовж зустрічі учасники активно працювали в групах при обговоренні практичних завдань. На завершення молоді фахівці отримали корисні рекомендації та методичні матеріали з даної теми для використання у роботі.