Новини   2022-03-26 09:45   373  

Соціальні педагоги закладів освіти з початку війни підготували «Дорожню карту» щодо роботи з дітьми на основі матеріалів, рекомендованих Міністерством освіти та науки України розроблених ще у 2014 році.
 
Війна та постійна тривога вплинули на усіх. Психолого-педагогічної підтримки в першу чергу потребують соціально вразливі категорії дітей. Діти, батьки та опікуни в телефонному режимі разом з спеціалістами обговорюють різні проблеми – дитячі страхи, переживання, травматичні події, організацію навчання та побутові питання. Їм важливо бути почутим, отримати підтримку та ресурси для подальшого розвитку.
Соціальні педагоги підтримують зв’язок з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, діти даної категорії залучені до освітнього процесу та працюють дистанційно. Підготовлені рекомендації для педагогів, батьків та опікунів можна знайти на сторінках психологічної служби, окрім того працівники проводять онлайн-зустрічі з учнями.
Особливу увагу та підтримку соціальні педагоги зосереджують на роботі з дітьми, які прибули з інших областей, які тимчасово проживають в закладі або приступили до навчання. Проводять бесіди щодо потреб сім’ї, залучають до волонтерської роботи та допомагають адаптуватись.
Ми прагнемо, щоб діти зростали щасливими, мали підтримку та відчували радість, тому підтримуємо у важку хвилину, а інколи, хай і на короткий час, стаємо опорою та безпечним місцем.