Новини   2022-02-02 15:17   401  

 

Взаємодія всіх учасників освітнього процесу — один з найважливіших факторів успішного функціонування будь-якої шкільної спільноти. В умовах дистанційного навчання, коли вчителі й учні не можуть бути поруч, взаємодія між усіма учасниками освітнього процесу: адміністрацією закладу, вчителями, учнями і батьками — набуває особливої важливості.

У закладі якісно організовано освітній процес, завдяки платформі Google: GSuite for Education, що спеціально розроблена для закладів освіти. Учні та педагоги ліцею мають корпоративні акаунти, що забезпечує збереження та конфіденційність їх особистих даних. Співпраця між учасниками освітнього процесу відбувається для кожного класу в окремо створеному  Google Classroom.  Завдяки засобам онлайн-конференцій Google Meet учителі проводять уроки в реальному часі згідно з розкладом.

Для учнів 1-11 класів ефективно використовуються електронні журнали та щоденники на платформі «Нові знання».

Дистанційне навчання  здійснюється у двох режимах: синхронному (всі учасники освітнього процесу одночасно перебувають у веб-середовищі) або асинхронному (освітній процес здійснюється за зручним для вчителів та

учнів графіком). Для синхронної взаємодії педагоги використовують такі платформи, як Zoom, Microsoft Teams, Google Meet.  Для асинхронної взаємодії -  платформи: Google Classroom, Moodle, Edmodo, Padlet тощо, на яких

розміщуються посилання на різноманітні матеріали та діяльності.

         “Низький поріг, висока стеля, широкі стіни” — це ті характеристики завдань, які найкраще підходять для дистанційного навчання. Низький поріг означає, що завдання доступне і досяжне для кожного учня. Ситуація успіху в поєднанні з підтримувальним зворотним зв’язком мотивує до виконання подальших завдань. Висока стеля передбачає, що завдання має кілька рівнів і не обмежує учнів, які можуть зробити більше й краще. Широкі стіни творять простір для власного вибору учня, показують застосування теми в різних ситуаціях, передбачають творчий підхід до завдання. За умов дистанційного чи змішаного навчання такі завдання найкраще підтримують навчальну мотивацію учнів.