Новини   2021-12-23 09:10   1173  

За найвищі результати зовнішнього незалежного оцінювання у 2021році чотирьом випускникам Івано-Франківських ліцеїв призначено стипендію Президента України.  Почесну нагороду отримали  Джус Світлана та Головатий Владислав, випускники ліцею ім.І.Пулюя, Мазуренко Олесь, випускник ліцею №23 ім.Р.Гурика, та  Горудько Яна, випускниця ліцею №11.

Їх успіх – це успіх Івано-Франківська, України.

Кожен з них – це не просто талант, а талант наполегливий. Розвинути цей талант і мати силу волі працювати, коли інші відпочивають, - це найвище мистецтво.

Знайомтесь: випускники Ліцею ім.Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради – Світлана Джус та Владислав Головатий.

Світлана та Владислав навчалися в ліцеї з 2017 року у класі фізико-математичного профілю. За період навчання ліцеїсти неодноразово займали призові місця на II та III етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Джус Світлана – переможець олімпіад з математики, фізики, економіки, турніру юних математиків, Міжнародної математичної гри «Кенгуру», Міжнародного конкурсу з інформатики «Бобер», Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник», виборювала перемоги на міському та обласному етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України, секція «Науково-технічна творчість». 

Плідна праця Джус Світлани не залишилась непоміченою, ліцеїстка нагороджена Подякою Департаменту освіти та науки за активну участь у загальноміському фестивалі «IF FEST IT», була стипендіаткою міської ради у 2020 році. За особливі досягнення в навчанні Світлана нагороджена Золотою медаллю.

За найкращі результати ЗНО (фізика – 200 б., українська мова – 199 б., математика – 198 б. та англійська мова – 197 б.) ліцеїста отримала 5 тисяч гривень з міського бюджету Івано-Франківська. Ці результати дозволили їй увійти в список 30-ти найкращих випускників 2021 року України, який затвердив Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, та отримати премію Верховної Ради у розмірі 100 тисяч гривень.

Зараз Джус Світлана - студентка першого курсу Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу.

Значні досягнення Владислава. Юнак – неодноразовий переможець – ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, географії, історії та математики. У 2018 році став переможцем (ІІІ місце) ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики.  Також впродовж чотирьох років навчання у ліцеї Владислав Головатий був переможцем Всеукраїнського учнівського фізичного конкурсу «Левеня», Міжнародної математичної гри «Кенгуру», Міжнародного конкурсу з інформатики «Бобер», університетських олімпіад для абітурієнтів від Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника, Київського Національного Університету ім.Т.Шевченка.

Неодноразово досягнення Владислава були відзначені грамотами, подяками та стипендією Івано-Франківської міської ради 2018 року. За особливі досягнення в навчанні Владислав нагороджений Золотою медаллю.

Отримав одні з кращих результатів ЗНО (фізика – 195 б., українська мова і література– 196 б., математика – 198 б. та англійська мова – 199 б.)

У даний час Владислав – студент Національного Університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «Системна інженерія (Інтернет речей)».

Олесь Мазуренко здобув на ЗНО-2021 196 балів з англійської мови, по 198 балів з української мови і літератури та математики, 199 балів з хімії.

Олесь Мазуренко вихований, активний, комунікабельний, цілеспрямований, винятково здібний.

Переможець другого та третього етапів Всеукраїнських олімпіад з математики, хімії, фізики, англійської мови. Робота «Математична лінгвістика: системи числення» під час захисту наукових робіт у МАН України зайняла ІІ місце на ІІІ етапі.

 Олесь Мазуренко неодноразово виявляв свої знання й досягав успіхів і в царині гуманітарних наук, був переможцем міського конкурсу на кращий твір про Україну, конкурсу із зарубіжної літератури «О велич таланту!», отримав Кембриджський сертифікат на рівень СІ володіння англійською мовою.

Тепер О.Мазуренко є студентом Львівського національного університету ім.І.Франка

Яна Горудько - дівчинка активна і наполеглива, завжди вміє чітко ставити цілі і організовувати свій час для їх досягнення. Крім навчання в школі, відвідувала різні гуртки: танцювальний, спортивний, вокальний. Добре навчалася і закінчила музичну школу №1 за спеціальністю саксофон. У вільний від навчання час Яна багато читає, любить малювати,  співати, продовжує займатися музикою.   Горудько Яна за характером має почуття справедливості і завжди вміє чітко висловити  власну думку. Секрет її успіху в наполегливій праці, сильному характері та великій кількості додаткових занять при підготовці до ЗНО.

Завдяки вчителям,  які навчали,  допомагали та передавали знання впродовж  усіх 11 років, Яні вдалося досягти значних успіхів в навчанні. У 2021 році Горудько  Яна закінчила Ліцей №11 і за досягнення у навчанні була нагороджена срібною медаллю. На думку дівчини, найбільший внесок у іі розвиток та успіх заклала перша вчителька, Заяць Галина Остапівна, яка завжди вірила у неї та спрямовувала у правильному напрямку. Сьогодні Яна є студенткою Львівського національного медичного університету ім.Данила Галицького, в майбутньому хоче стати стоматологом.

Наказом Міністерства освіти та науки № 1329 від 9 грудня 2021 року Джус Світлана, Головатий Владислав, Мазуренко Олесь та Горудько Яна  внесені до списку випускників, яким призначено стипендію Президента України, учасникам ЗНО, які отримали найвищі результати у 2021 році та стали студентами українських ВНЗ.  Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради вітає випускників міста з високими нагородами. Бажаємо їм успіхів, здійснення мрій, нових досягнень та звершень на інтелектуальній ниві, знаннями та працею сприяти розквіту  України!