Новини   2022-05-26 11:08   601  

Незважаючи на те, що в Україні уже понад три місяці триває повномасштабна війна росії проти нашої Батьківщини, завдяки доблесним захисникам Вітчизни івано-франківські діти мають змогу під мирним небом продовжувати навчання, брати участь у проведенні різноманітних творчих конкурсів. Саме це є запорукою того, що творчі інноваційні ідеї української молоді сприятимуть швидкій відбудові народного господарства та економіки країни, а Україну чекатиме світле та радісне майбутнє.

Наша обдарована учнівська молодь, незважаючи ні на що, продовжує успішно навчатись та перемагати на різноманітних творчих конкурсах. 

Зокрема у травні ц.р. переможцями обласної виставки-конкурсу з початкового технічного моделювання визнано учнів закладів освіти Івано-Франківської міської територіальної громади:

- у номінації «Моделі машин та механізмів» І місце посів Ярчук Олексій, учень 4 класу Ліцею № 13 Івано-Франківської міської ради, за роботу «Робо-рука» (керівник Дейнека С.Г.);

- у номінації «Ігри, іграшки з елементами електроніки» І місце посів Завіруха Андрій, вихованець гуртка «Радіотехнічний» Івано-Франківського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді за роботу «Робот-щітка» (керівник Аронець О.В.)

- у номінації «Вироби з Lego»:

- ІІ місце посів Шпільчак Павло, учень 3 класу Ліцею № 22, за роботу «Макет котеджу на березі моря»;

- ІІІ місце - Заплатинський Марко, учень 1 класу Ліцею № 13, за роботу «Модель корабля» (керівник Курліщук Н.М.).

У обласному конкурсі «Писанки» переможцями визнано роботи:

- серед здобувачів закладів загальної середньої освіти у старшій віковій групі (серед учнів 10-11 класів) І місце вибороли:

- Віктор Пасакас, учень Ліцею імені Івана Пулюя (керівник: І . Чайковська-Озарук);

- Анна Анношина, учениця Ліцею № 20 (керівник: Г. Танчак), яка тимчасова змушена була покинути навчання у рідному Харкові і переїхати на Прикарпаття, за роботу «Перша писанка в житті: розбите серце та біль війни»);

- ІІ місце у молодшій віковій групі (серед учнів 1-5 класів) посіла р обота Кліщ Софії, учениці Угорницького ліцею (керівник: І. Пшепінда).

Серед здобувачів освіти закладів позашкільної освіти у старшій віковій групі І місце посіла Онуфрейчук Тетяна, вихованка Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості (керівник: М. Онуфрейчук).

Департамент освіти та науки щиро вітає переможців конкурсів та педагогів, які підготували переможців, та бажає подальших творчих злетів та перемог під мирним небом УКРАЇНИ.