Новини   2022-02-08 10:59   427  

Саме такі слова В. Сухомлинського є педагогічним кредом вчителя історії та правознавства Ліцею №10 Івано-Франківської міської ради, презера першого туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року  ̶ 2022"у номінації «Правознавство» - Роксолани  Дебенко.

На думку конкурсантки, участь у таких фахових змаганнях  ̶  це можливість заявити про себе як про фахову, компетентну та  творчу особистість, а також розкрити свої професійні здібності і напрацювання, поділитись власним досвідом з колегами, взяти щось найцінніше для подальшого  зростання.

Як вчитель історії і правознавства, Роксолана Дебенко вбачає своїм завданням - виховання особистості, здатної креативно та критично мислити,  яка вміє спілкуватися та взаємодіяти в команді,  адже мета сучасної освіти полягає не   лише в тому, щоб просто надавати учням інформацію, а в тому, щоб вони застосовували їх на практиці.

 Учителька - активний учасник конференцій, вебінарів, тренінгів, член журі  міського, обласного етапів предметних олімпіад, слідкує за педагогічними  інноваціями освітян, ділиться власним досвідом, бере участь у творчій майстерні НУШ  вчителів суспільствознавчих дисциплін  міста.

Роксолана  Дебенко  вважає, що професія вчителя – це професія успіху.  Педагог може володіти найрізноманітнішими навичками, фаховою майстерністю,але насамперед має бути особистістю. І  тільки тоді він зможе  згуртувати навколо себе дітей,  подарувати надію, розпалити уяву та  прищепити любов до навчання.