Новини   2022-02-03 16:01   513  

 Відбулася онлайн-конференція «Роль сертифікованого вчителя в системі підвищення якості освіти Івано-Франківської області», організована Державною службою якості освіти в Івано-Франківській області.

Одним із спікерів конференції виступила заступник директора Департаменту освіти та науки  з організаційних питань змісту освіти та інновацій Наталія Микула та висвітлила питання сертифікації педагогів як найважливішого чинника підвищення якості освіти в громаді.

Адже сертифікація -  це комплексне і незалежне оцінювання професійної компетентності вчителя, яке позитивно впливає не лише на кваліфікаційний рівень педагогів, й відповідно на підвищення рівня надання освітніх послуг у громаді.

У Івано-Франківській міській територіальній громаді упродовж трьох років сертифікацію успішно пройшли 19 педагогів початкових класів з десятьох закладів загальної середньої освіти.

Найбільшу кількість сертифікованих педагогів за цей період має ліцей № 20  - 6 учителів; ліцеї № 1, № 23 імені Романа Гурика, № 24, ліцей імені В’ячеслава  Чорновола  - по 2 педагоги; ліцеї № 7, № 12, № 16, № 22, Узинська гімназія  - по 1 вчителю.

Педагоги, які пройшли сертифікацію, діляться своїми професійними компетентностями з іншими вчителями на загальноміських заходах, розповідають те нове, чого можуть не знати колеги, ведуть вчительські блоги, проводять телеуроки під час дистанційного навчання,  є тренерами вчителів НУШ, виступають спікерами на всеукраїнських онлайн-конференціях, залучаються як експерти до наступних сертифікацій та інституційного аудиту.