Новини   2021-12-03 09:33   598  

Усі люди різні, і кожна людина має право відрізнятися від інших, бути особливою. Для висвітлення даної тематики 2 грудня 2021 року на базі Черніївського ліцею (директор В.Лещишин) в режимі онлайн відбулась інтервізійна група працівників психологічної служби закладів освіти міста в рамках психологічної інформаційної панорами «Розуміючи, підтримуємо».
Марія Семенів, практичний психолог, психолог-методист Черніївського ліцею і Надія Підручна, асистент учителя інклюзивного класу ліцею, психолог, провели для практичних психологів і соціальних педагогів сенситивний тренінг, метою якого було розвинути сприйняття одне одного, здатність до емоційного резонансу та співпереживання іншим.
Підручна Н.М. ознайомила учасників з арттерапевтичними методиками, надала методичні рекомендації щодо роботи з дітьми з особливими потребами. Учасники переглянули презентацію «Вироблення соціально-комунікативних навичок».
Під час засідання відбулось активне обговорення завдань корекційно-виховної роботи з дітьми, питань інтеграції.
У підсумку методист Ценру психологічної служби Департаменту освіти та науки Вікторія Бурдіна надала інформацію щодо статистики, яка засвідчує тенденцію до зростання кількості дітей з особливими потребами. Отже, ми повинні бути уважнішими до проблем таких діток, якомога раніше дійти до кожної дитини та піклуватися про її розвиток.