Новини   2022-02-01 09:26   332  

1 лютого 2022 року розпочинається реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання і триватиме до 09 березня 2022 року.

 Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти мають надіслати до 01 березня 2022 року, а в період до 9 березня проводиться внесення змін та виправлення помилок, допущених під час реєстрації.

Цього року учасники ЗНО матимуть можливість безоплатно скласти тестування з п'яти навчальних предметів. Якщо учасник бажає скласти тести більше ніж з п’яти навчальних предметів, він зможе зробити це на платній основі.

Випускники шкіл 2022 року, а також учні та студенти професійно-технічних і вищих закладів освіти, які у 2022 році здобувають повну загальну середню освіту, обов’язково складають ДПА у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів:

  • української мови (усі завдання сертифікаційної роботи) або української мови і літератури (в оцінку ДПА зараховується частина тесту з української мови);
  • математики (рівень стандарту або профільний залежно від того, на якому рівні цей предмет вивчався в школі);
  • історії України (частина тесту «Період XX – початок XXI століття») або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежно від того, на якому рівні цей предмет вивчався в школі) – за вибором випускника;
  • одного з навчальних предметів за вибором випускника: історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Випускники ліцеїв, студенти професійно-технічних закладів і коледжів реєструватимуться на проходження ЗНО у своєму закладі освіти.

Для вступу до вишу для навчання абітурієнт має подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (двох у випадку проведення творчого конкурсу). У 2022 році під час вступу до вишу приймають сертифікати ЗНО 2019, 2020, 2021 та 2022 років. Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2022 році залежно від спеціальності, обраної абітурієнтом.

У 2022 році зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 23 травня тестуванням з фізики, також у травні випускники шкіл складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 до 17 червня 2022 року.