Новини   2021-09-30 10:42   426  

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради на базі Ліцею № 13  проведено інструктивно-методичну нараду заступників директорів закладів загальної середньої освіти з виховної роботи Івано-Франківської міської територіальної громади.

 Нараду розпочали із привітання педагогів з прийдешнім професійним святом вчителя та висловлення подяки керівникам закладів за належну організацію вакцинації працівників закладів освіти від COVID-19, що дало змогу продовжити роботу закладів освіти в звичному режимі.

Інна Брюховецька, заступник директора Департаменту освіти та науки, детально обговорила питання підготовки до організації проведення ІІ загальноміського Фестивалю закладів загальної середньої освіти, приуроченого річниці створенню Івано-Франківської міської територіальної громади, який відбуватиметься 9 жовтня з 11:00 до 14:00 на вулиці Лесі Українки. Вона попросила усіх присутніх відповідально віднестись до участі у Фестивалі. Також Інна Сергіївна від імені міського голови Р.Марцінківа вручила усім закладам освіти запрошення для вчителів на концерт «Цвіт Кульбаби», який відбуватиметься 30 вересня.

Також було звернуто увагу на  проблему боулінгу й необхідність активізувати просвітницьку роботу для учнів та батьків щодо попередження та запобігання боулінгу.

Ігор Валько, головний спеціаліст Департаменту освіти та науки, наголосив на необхідності й важливості проводити систематичну цілеспрямовану роботу щодо  формування національно-патріотичного та правового виховання учнівської молоді, активно залучати учнів до участі у творчих конкурсах, олімпіадах.     Зокрема вже 5 жовтня проводитиметься конкурс «Юні господарі» на базі МДЕС, вокальний Фестиваль «Пісенний дивограй», учнівська конференція з етнопедагогіки,  шкільні етапи конкурсу пісні та строю, приурочені річниці створенню УПА та Дню Українського козацтва, тощо.  Більшість конкурсів проводитимуться дистанційно у зв’язку із збільшенням захворювання мешканців.

Олександра Кочинаш, заступник директора Ліцею № 23 ім. Романа Гурика, та Ольга Макарова, педагог-організатор Ліцею №13, запропонували підтримати ідею започаткування проведення шкільного загальноміського Кубку «Що? Де? Коли?» імені Володимира Макарова, який відійшов у вічність. Саме він упродовж багатьох десятиліть був натхненним організатором проведення різноманітних інтелектуальних змагань та вікторин серед мешканців нашого міста. Дану ідею підтримали присутні.