Новини   2022-02-11 15:57   678  

Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради 11 лютого на базі КЗПО «КУТ» проведено інструктивно-методичну наради директорів закладів позашкільної освіти м. Івано-Франківська. 

Ігор Валько, головний спеціаліст Департаменту освіти та науки з питань виховної роботи та позашкільної освіти, під час виступу значну увагу приділив аналізу участі надавачів та здобувачів позашкільної освіти у проведенні різноманітних конкурсів, підвів результати участі в обласних конкурсах та виставках та подякував керівникам за досягнуті результати. На особливу увагу заслуговують перемоги вихованців МДЕС (директор Ганна Левицька) на Всеукраїнському конкурсі юних зоологів під керівництвом Михайла Королика та обласному етапі у конкурсі «Новорічна композиція» (5 призових місць вибороли). Вихованці МЦНТТУМ (директор Іван Мних) отримали перемоги в обласному конкурсі «Техноялинка» та «Новорічна композиція». Він звернув увагу на необхідність активізувати роботи щодо залучення до участі в конкурсах більшої кількості вихованців, ознайомив з планом масових заходів на найближчий період. 

І.Валько повідомив, що найближчим часом планується запровадити самостійний бухгалтерський облік в закладах позашкільної освіти і рекомендував керівникам розпочати підготовку до цього. Директори МЦДДЮМП Леся Зваричук, ДЮСШ №2 Андрій Гандера висловили готовність поділитись власним досвідом з даних питань.

Тарас Кириченко, головний спеціаліст Департаменту освіти та науки, подякував колективам закладів освіти за активну участь у проведенні Новорічно-Різдвяних загальноміських заходів. Завдяки цьому упродовж грудня – січня мешканці та гості нашого міста відчули справжню атмосферу новорічного дива, мали змогу взяти активну участь у проведенні різноманітних майстер-класів, забав та ігор, власними руками виготовити новорічні прикраси тощо. За участь у ІІ міському Фестивалі-конкурсі «Сад зимових фігур» подяки Департаменту освіти та науки отримали колективи МЦТТУМ (директор І. Мних), МДЕС (Г. Левицька), МЦДЮТ (Ірина Волинська), КЗПО «ЦОІ» (Марія Починок), МДЮПЦ (Катерина Бринецька), ІФЦТКУМ (Роман Лесюк), МАНУМ (Іван Бойко), ЦПВУМ ім. Степана Бандери (Мирослав Нагірний Нагірний). КЗПО «КУТ» (Оксана Таран).

Директори переважної більшості ЗПО висловили пропозицію щодо доцільності проведення наради-навчання з питань переходу на самостійний бухгалтерський облік, ведення офіційних веб-сайтів закладів.

Л. Зваричук, директор МЦДДЮМП, внесла ініціативу про необхідність надання фахової юридичної допомоги юристом Департаменту освіти та науки з питань приведення до норм чинного законодавства України Статутів ЗПО, враховуючи особливості роботи кожного закладу. 

А. Гандера, директор ДЮСШ №2, попросив, щоб усі листи та документи, що відправляє Департамент освіти та науки, обов’язково надсилали на офіційну електронну адресу закладу, а не в групи у соцмережах. 

М. Нагірний, в.о. директора ЦПВУМ ім. С. Бандери, звернувся до присутніх з пропозицією підтримати ініціативу педагогів цього закладу про написання клопотання щодо доцільність встановлення інформаційної дошки на фасаді центру Савченко Галині Йосипівні, першому директору ЦПВУМ ім. С. Бандери (працювала на цій посаді з моменту створення закладу в 2009 році до передчасної смерті у 2021 році). Усі колеги, враховуючи вагомий внесок Савченко Г.В. у національно-патріотичне виховання учнівської молоді Прикарпаття, одностайно підтримали дану ініціативу.

На завершення Ігор Валько наголосив на необхідності посилити контроль за роботою гуртків та секцій ЗПО, наповнюваністю груп, відвідуванням здобувачами позашкільної освіти занять, ведення керівниками обов’язкової документації, а також активізувати й посилити роботу щодо популяризації роботи гуртків та секцій позашкільних закладів освіти серед дітей та мешканці міської територіальної громади.