Новини   2021-12-09 10:10   526  

         Черговий приємний подарунок  від міської влади сьогодні отримали заклади загальної середньої освіти Івано-Франківської міської територіальної громади з  нагоди відзначення 30 річниці Дня Збройних Сил України.

         За підтримки міського голови м. Івано-Франківська Руслана Марцінківа, депутатів Івано-Франківської міської ради Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради  за кошти місцевого бюджету було закуплено та урочисто передано в освітні заклади 50 пневматичних гвинтівок. У церемонії передачі гвинтівок участь брали міський голова Руслан Марцінків, директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук, очільник Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Сорокопуд, керівники та вчителі предмета «Захист України» ЗЗСО Івано-Франківської міської територіальної громади.

         Вітаючи присутніх зі святом, міський голова Руслан Марцінків зазначив, що в умовах неоголошеної війни Росії проти України предмет «Захист України» є чи не одним із найголовніших у шкільній програмі. Дуже важливо навчити юнаків, майбутніх захисників Батьківщини, елементарним навикам стрільби, щоб у випадку необхідності вони були готовими дати адекватну відповідь окупантам. Руслан Романович зазначив, що ми всі, як суспільство, повинні вміти поводитися зі зброєю, навчити наших дітей, для того, щоб всі знали, що ми є мирна нація. Він пригадав, що древні римляни казали: «Хочеш миру – готуйся  до війни». Тому на його думку дуже  важливо розуміти, що захист України, нашої Вітчизни, повинен нас об’єднувати. При врученні гвинтівок вчителям він висловив надію, що ця зброю служитиме тільки у мирних, навчальних цілях нашим дітям.

         Ігор Максимчук, директор Департаменту освіти та науки, подякував міському голові за постійну підтримку освітньої галузі, допомогу у покращенні матеріально-технічної бази освітніх закладів. Він зазначив, що вдалось налагодити тісну співпрацю ДЮСШ № 3 (директор Павло Бойчук), де є стрілецькі гуртки, із закладами загальної середньої освіти. Упродовж цього року було відкрито оновлені тири у Ліцеях № 20, 21, Микитинецькому ліцеї. На черзі відкриття у Ліцеях № 18, 17, 19. Триває реконструкція тиру на базі Ліцею № 4, яким опікується дирекція ДЮСШ №3 і він стане базовим для занять стрілецьких гуртків та секцій.  Ігор Євстахович подякував вчителям «Захисту України» за їх титанічну працю у військово-патріотичному та національно-патріотичному вихованні, навчанні учнівської молоді. А зміцнення матеріально-технічної бази сприятиме підвищенню ефективності засвоєння учнями профільного предмета «Захист України», допоможе залучити більшу кількість школярів до гурткової роботи в позаурочний час.

          Ігор Сорокопуд, військовий комісар м. Івано-Франківська, високо оцінив багаторічну тісну співпрацю військових, міської влади та освітян. Він запевнив, що наші школярі у цьому навчальному році також матимуть змогу також пройти навчальні стрільби з автомата Калашникова на військовому полігоні під час проведення військово-польових зборів. На завершення він вручив грамоти найкращим вчителям предмета «Захист України»: Андрію Бровіну (Черніївський ліцей), Юрію Галагузі (Ліцей №16, 6 ім. Івана Ревчука), Сергію Карпенку (Ліцеї №7, 21), Степану Липовецькому (Ліцей № 20), Дмитру Сливінському (Підпечерівський ліцей), Богдану Сподарку (Ліцей ім. В’ячеслава Чорновола), Іванові Стецькому (Ліцей ім. Івана Пулюя), Віталію Чуйку (Угорницький ліцей).

         Слід зазначити, що упродовж останніх 5-ти років при підтримці органів місцевого самоуправління з метою покращення матеріально-технічної бази із викладання предмета «Захист України» у нашому міста також було закуплено 30 макетів АК, 25 пневматичних гвинтівок «Чайка». Дана практика є однією з найкращих в Україні.

         Департамент освіти та науки висловлює щиру подяку директору магазину зброї «КРУК» Андрію Навельскому, який упродовж багатьох років сприяє покращенню й зміцненню матеріально-технічної бази освітніх закладів для викладання предмета «Захисту України»  та стрілецьких гуртків.