Новини   2021-06-30 09:53   548  

У місті Яремче відбувся виїзний семінар за участю працівників Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, ЦЕНТРУ ОСВІТНІХ ІННОВАЦІЙ, педагогів міста з метою підвищення професійної компетентності педагогів з питань STEM-освіти, впровадження інноваційних підходів STEM у навчально-виховному процесі з використанням проєктно-дослідницької діяльності здобувачів освіти та розвитку їх творчого потенціалу.

Головний спеціаліст Департаменту освіти та науки Ігор Валько акцентував увагу учасників семінару на важливих аспектах розвитку STEM-освіти у позашкільній освіті.

Директор Центру освітніх інновацій Марія Починок розповіла про розвиток STEM-освіти, педагогіку партнерства у закладі, про найвагоміші досягнення Центру освітніх інновацій.

Заступник директора ЦОІ-ІФ Світлана Лугова презентувала напрацювання педагогів зі STEM-навчання.
Практичний психолог Вікторія Кравченко провела цікавий тренінг "STEM-асоціації в навчальному середовищі".

Усі учасники семінару мали нагоду випробувати свої знання та вміння в нестандартних життєвих ситуаціях, адже заняття-практикуми, тренінги проходили в різних мальовничих місцях Карпат за маршрутом від Яремчі до скелі "Білий камінь" та полонини. У зворотньому напрямі вдалося пройти каскад цікавих водоспадів до Музею Андрея Шептицького.