Новини   2022-02-03 10:28   319  

Дистанційне навчання - це також привід до якісних змін, пошук нових можливостей, освоєння сучасних новітніх технологій. Якісно і ефективно працювати у віртуальному просторі, враховуючи сучасні можливості такого навчання, є важливою вимогою сьогодення. Перед усіма учасниками освітнього процесу Братковецького ліцею постало питання, як продуктивно, а головне - результативно організувати якісне дистанційне навчання.

У ліцеї створений змішаний підхід, який допомагає вчителю об’єднати переваги синхронного та асинхронного режимів. У результаті, з одного боку, учні дотримуються звичного для них розкладу, а з іншого - вони не перевантажені онлайн-присутністю. Для асинхронної взаємодії вчителі використовують такі платформи, як Google, Classroom, Padlet, Viber, «Мій клас», «На урок», TestPad, на яких розміщують завдання та посилання на різноманітні матеріали.

У нашому закладі чітко розроблений графік синхронних онлайн - занять, на основі вже затвердженого розкладу на навчальний рік. Учні долучаються до онлайн-уроків за розкладом занять, у визначений час. Для організації навчання педагоги використовують додатки для відеоконференцій такі як Zoom, Webex, Google ,Meet. З великим задоволенням учасники освітнього процесу працюють з безкоштовним сервісом інтерактивних вправ LearningApps (автор Стегневич О.О.), створюють інтелект-карти та діаграми Fishbone, проводять мозкові штурми у чудовій програмі XMind, вчителі створюють тести для перевірки знань учнів з певної теми, використовуючи онлайн-сервіспорталу Всеосвіта Конструктор тестів. Також здобувачі освіти беруть активну участь у позакласних онлайн-заходах, фотоквестах, флешмобах, літературних онлайн-читаннях. 

Спільними зусиллями і учнів, і батьків, і педагогів навчання проходить цікаво, творчо і результативно. Тепер з упевненістю можна сказати, що всі учасники цього процесу прийняли новий виклик часу, і нам спільно вдалося налагодити дистанційне навчання.