Новини   2022-05-18 11:20   472  

 

Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч буде проведено у формі національного мультипредметного тесту (НМТ). Його результати будуть використовуватись для вступу у вищі навчальні заклади у 2022 році.

Національний мультипредметний тест (НМТ) – це комп’ютерний онлайн-тест, що складатиметься з трьох блоків: українська мова; математика; історія України. Тест міститиме 60 завдань (по 20 завдань з кожного блоку), на виконання яких буде відведено 120 хвилин. У 2022 році передбачено проведення трьох сесій національного мультипредметного тесту: основна (18 липня-10 серпня 2022року); додаткова (16-20 серпня 2022 року); спеціальна (12-16 вересня 2022 року).

         Переважна більшість учасників НМТ братиме участь в основній сесії тестування, а ті, хто не матиме змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної. Тестування відбуватиметься в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах, створених на базі навчальних закладів міста. Кожний учасник проходитиме національний мультипредметний тест за окремим ноутбуком.

Для вступників, які перебувають за кордоном і не мають змоги повернутись в Україну, національний мультипредметний тест можна буде пройти в деяких країнах Європи. Тимчасові екзаменаційні центри планується створити на базі кількох провідних вишів, розташованих у великих містах європейських країн, та на базі посольств.