Новини   2023-07-25 13:12   194  

Під наглядом були навчальні заклади, особливо пильно дивились укриття.
Заїхали до початкової школи School 26. Тут є діюча їдальня, яка слугує, як укриття. Тож з 1 вересня школа виходить на звичне навчання. Також заїхали в Ліцей імені Романа Шухевича . Тут перший поверх слугує, як укриття. Адже, на вікнах встановили спеціальні захисні віконниці. Ще перевіряли укриття в Ліцей 7 Івано-Франківської міської ради Тут працюємо над розширенням діючого укриття.
Хоч літо ще триває – та дуже треба підготуватись до нового навчального року, аби учні були не лише в безпеці, а й могли навчатись без змішаних форм. Загалом завдання стоїть, щоб з першого вересня всі діти навчалися, як до війни.
Нам дуже важливо, щоб освітні заклади до першого вересня встигли зробити всі роботи. Там, де є можливість розширити укриття в підвальному приміщенні, там, де нема – поставити віконниці. Бачимо, що заклади дуже активно працюють. Багато що вже зроблено, але є ще певні роботи, які потрібно встигнути до першого вересня.
 «Наразі ми розширюємо укриття. Дуже хочемо, щоб школи тисячники – такі як: 23, 20, 22 мали змогу приймати всіх дітей і не проводити змішане навчання. Також сьогодні ми оглянули 7, 26 і Ліцей імені Романа Шухевича, де вже збільшені укриття. Але прийнято рішення ще добрати деяку кількість дітей і розширити укриття. Тобто майже всі заклади освіти з першого вересня готові приймати дітей в тому режимі, в якому приймали до війни. Укриття збільшуються і директори закладів освіти перерозподіляють свій графік і навчальний процес для того, щоб діти не вчились за змішаною формою, а особливо початкова ланка: діти перших-третіх класів ходили в першу зміну», - підкреслює директор Департаменту освіти та науки @Вікторія Дротянко