Новини   2022-10-05 17:21   556  

У період повномасштабної війни росії проти України важливого значення набувають навчання населення правильності дій в умовах ведення воєнних дій, засвоєння навичок прийняття рішень при виникнення небезпечних надзвичайних ситуацій, набуття навиків надання першої медичної допомоги та алгоритму дій при виявленні підозрілих предметів.

Івано-Франківська міська рада, керівники закладів освіти роблять усе можливе, щоб діяти на випередження, щоб усі учасники освітнього процесу при виникненні будь-яких загроз чи надзвичайних ситуацій володіли необхідними знаннями і навиками та могли запобігти й мінімізувати небезпеку та зберегти життя та здоров’я собі та оточуючим.

Зокрема нещодавно в Департамент освіти та науки надійшла пропозиція від Ксенії Дичко, керівника мобільної групи проєкту «СпівДія заради Дітей», провести навчальні тренінги для дітей 5-12 років безкоштовні заняття з мінної безпеки в закладах освіти Івано-Франківської міської територіальної громади. 

Під час проведення занять, окрім отримання знань з правил поводження з невідомими предметами, які можуть становити загрозу життю та безпеці людей, досвідченні педагоги, психологи допоможуть дітям з числа ВПО подолати посттравматичний синдром, пов'язаний з воєнними діями рашистських окупантів на українській землі, сприятимуть кращій інтеграції та соціалізації дітей у нових умовах. 

Департамент освіти та науки вдячний керівникам проекту за вказану ініціативу. З метою підтримки та розвитку проєкту заступники директорів закладів загальної середньої освіти міської територіальної громади 5 жовтня ц.р. мали змогу зустрітись з організаторами проєкту. За результатами зустрічі окреслені подальші перспективи розвитку цієї ініціативи. 

На даний час навчальні заняття уже проведені для вихованців Ліцеїв № 1 та № 11 Івано-Франківської міської ради. Упродовж жовтня заняття будуть проведені в інших закладах загальної середньої освіти вано-Франківської міської територіальної громади.