Новини   2022-06-20 13:58   768  

Незважаючи на кровопролитну війну в Україні, наш гордий і нескорений величний український народ продовжує торувати шлях до перемоги не тільки у переможних військових баталіях, але й в усіх галузях народно-господарського й культурного життя, доводячи усьому світу, що Україна була, є і буде!

Зокрема нещодавно вихованці й педагоги івано-франківських закладів позашкільної освіти  під керівництвом директора КЗПО «Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради» Марії Починок повернувлися в Україну з перемогою з ХХIV Міжнародного фольклорного Фестивалю-конкурсу «АМ FOST S – OM F 1», який проходив на Марамурещині в Румунії. Наші діти посіли  ІІ місце на престижному Міжнародному Фестивалі, учасниками якого було 100 мистецьких колективів.

Юні іванофранківці, зважаючи на війну в Україні, на високому професійному й сценічному рівні з особливою любов’ю та трепетом зуміли донести світові автентику звичаїв та традицій багатогранного фольклорного мистецтва українського народу.

М. Починок, підводячи підсумки участі у Фестивалі, зазначила, що ця перемога -  маленька частинка спільного вкладу українського народу до Великої Перемоги, яку доблесні воїни Збройних Сил України щоденно здобувають на передовій у важких та нерівних боях з рашистами.

Слід зазначити, до вказана перемога стала можливою завдяки титанічній праці усього збірного колективу івано-франківського позашкілля, який брав участь у Фестивалі: педагогів та вихованців мистецьких колективів ЦОІ на чолі із Марією Починок, Зориною Кречко, Іриною Бондарук; МЦДЮТ на чолі із Іриною Волинською, Вікторією Гривнак, подружжям  Ірини та Віталія Микицеїв;  МЦТТУМ на чолі із Іваном Мнихом.  

Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради висловлює щиру вдячність господарям та організаторам Фестивалю Богдану Йонелу Овідію, голові Марамороської Повітової Ради, Міхаю Космін Попі, голові Марамороського Шкільного Інспекторату, Василю Молдовану, меру м. Сігету Марамацієй, Каталіну Керекеш, меру м. Бая Маре, Василю Юску, директору Дитячого Клубу  Сігету Мармацієй та нашим добрим друзям з Румунії Йону  Юзі, директору Палацу дітей м. Бая Маре,   Марії Папаризі,  директору гімназійної школи Вишиваські Долина, за неймовірну гостинність, підтримку, щирість та сподівається на подальший розвиток плідної міжнародної співпраці між освітянами України та Румунії.