Новини   2022-11-21 15:48   1594  

3 грудня 2022р. виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича СКОВОРОДИ – українського  філософа-містика, богослова, поета, педагога, який мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя, через що його називали «Сократом».

Незважаючи на те, що минуло три століття від часу, коли жив і творив великий Сковорода, його праці є актуальними й сьогодні. У них можна знайти силу-силенну  різних спостережень, тлумачень, присудів. Вони й сьогодні бентежать уми сучасників своєю глибиною та незбагненністю.

Творчо й оригінально підійшли до вивчення творчості видатного українського філософа учні 6-А класу Ліцею № 7 Івано-Франківської міської ради (директор Оксана Румак) під керівництвом досвідченого й креативного, одного з найкращих учителів української мови та літератури м. Івано-Франківська ШПАКОВИЧ Ольги Юріївни, яка з нагоди відзначення Міжнародного Дня філософії здійснили для своїх вихованців захоплюючу мандрівку в дивовижний світ символів та емблем. Також діти переглянули сучасний мультфільм про Г. Сковороду «Світе, спіймай мене».

На завершення, з метою закріплення набутих знань, за сприяння Олександра Дутки, керівника Культурної асоціації «Новий Акрополь» в Івано-Франківську, та членів цієї організації для дітей було організовано проведення навчального майстер-класу з розпису пряників «Символи», який допоміг дітям краще пізнати символізм поглядів видатного філософа, а також пізнати секрети кулінарного мистецтва.