Новини   2021-11-19 16:56   472  

Постанова КМУ № 305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» внесла корективи в організацію харчування дітей у закладах освіти. Нові норми харчування для вихованців закладів дошкільної освіти, які розроблені відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, суттєво відрізняються від попередніх.

Зменшено кількість вживання цукру, солі, хліба, картоплі, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. Збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових, овочі, фруктів і ягід. 

Чому необхідно змінити харчування? Кожна п’ята смерть у світі трапляється саме через те, що люди не їдять здорову їжу. Причина - занадто багато солі, цукру, недостатньо цільнозернових продуктів та свіжих фруктів. Також люди споживають дуже мало горіхів, насіння, свіжих овочів, омега-3 жирних кислот та клітковини.

Запровадження здорового харчування необхідно починати з сім’ї та дитячого садка. Діти люблять ті страви, до яких звикли з дитинства.