Новини   2022-06-01 11:22   382  

Упродовж 25 - 30 травня 2022 року вихованці гуртка Івано-Франківської міської дитячої екологічної станції (керівник Ганна Левицька) Анастасія та Еліза Бойко, Неля Панчишак під керівництвом Валентини Бадай, методиста МДЕС, брали участь у Міжнародних іграх «GLOBE GAMES-2022», що відбулися у м. Збірог, Чехія.

Цьогоріч у Міжнародних іграх GLOBE взяли участь 24 команди з України, Словенії, Нідерландів та Чехії. Упродовж чотирьох днів команди активно ділились досвідом, презентували науково-дослідницькі роботи, навчались проводити фенологічні спостереження за допомогою смартфонів, вправлялись у цікавих майстер-класах та навіть власноруч виготовляли музичні духові інструменти з природного матеріалу, які повезли з собою додому.

Варто зазначити, що науково дослідна робота «Зміна клімату в Івано-Франківську», що презентована на конференції вихованкою МДЕС Бойко Анастасією (керівник гуртка Валентина Бадай), схвально відзначена науковим представником NASA (США).

Починаючи з 2015 року, за підсумками дослідницьких спостережень, щороку МДЕС визначається найкращим закладом України та здобуває призові місця на міжнародній арені.

Дуже приємно, що юні іванофранківці з числа здобувачів позашкільної освіти в черговий раз підтвердили своє кредо «Перемагаємо навчаючись, славлячи наше місто - славимо Україну!».