Новини   2022-01-31 10:20   368  

Упровадження технологій дистанційного навчання в освітній процес є одним із пріоритетних завдань інформатизації освіти, реалізація якого є необхідною для забезпечення належного рівня якості сучасної освіти.

Перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх: освітян, вчителів, учнів та їхніх батьків.

Під час дистанційного навчання для виконання освітніх програм та освоєння навчального матеріалу Узинська гімназія використовує освітню платформу G Suite for Educetion Google Classroom, освітні онлайн-портали «На урок» та «Всеосвіта», сервіс з інтерактивними вправами Learning Apps.

Відповідно до кількості наявних класів у Google Classroom створено віртуальні класи, де вчителі розміщують навчальні матеріали, які підвищують пізнавальну активність учнів: конспекти уроків, презентації, ілюстрації, інтерактивні вправи, відеоматеріали та завдання. Педагоги оцінюють виконану роботу та відстежують досягнення кожного здобувача освіти. Також перевагою цієї платформи є те, що батьки можуть переглянути оцінки своєї дитини та контролювати виконання завдань.

Для проведення відеоконференцій та онлайн-зустрічей вчителі та учні використовують програмні застосунки Zoom, Skype, Google Meet, Viber.

Завдяки злагодженій роботі вчителів, батьків та учнів нам вдається ефективно впроваджувати технології дистанційного навчання в освітній процес.