Новини   2022-01-31 09:47   404  

Із загостренням ситуації із пандемією, спричиненою корона вірною інфекцією COVID – 19, Тисменичанський ліцей перейшов на дистанційну форму навчання.

Головним завданням дистанційного навчання є розвиток інтелектуальних та творчих здібностей здобувачів освіти за допомогою відкритого вільного використання всіх освітніх ресурсів та програм у Інтернет. Тому та ситуація , яка склалася, диктує вчителю нові вимоги, який організовує навчання дистанційно, а саме: відповідати дуже швидко на запити своїх учнів; проводити моніторинг отриманої інформації; встановити чіткий графік спілкування в режимі on-lіne і чітко його дотримуватися; створювати атмосферу психологічного комфорту. Для успішного здійснення процесу дистанційного навчання учителі ліцею намагаються вдосконалити володіння різними технологічними прийомами роботи в форумі, чаті, теле- і відеоконференціях, а також з електронною поштою та іншими комунікаційними засобами.

Кожний учитель відповідально підійшов до вирішення цієї проблеми, обрав доступну для дітей форму проведення уроків. Це спілкування з учнями в Google Meet, перевірка домашнього завдання у Viber, ZOOM, ClassDojo. Доступною і основною робочою платформою є Google Classroom - це сервіс, що дозволяє організувати онлайн-навчання, використовуючи відео-, текстову та графічну інформацію. Учителі проводять тестування, контролюють, оцінють діяльність учнів, переглядають результати виконання вправ, застосовують різні форми оцінювання. Також дана платформа дозволяє за допомогою Google-форм збирає відповіді учнів і потім проводить автоматичне оцінювання результатів тестування.

Варто зазначити, що вчителі чергують синхронний та асинхронний режими роботи, щоб не утримувати дітей біля екрану, дотримуючи санітарних норм,рекомендованих для організації дистанційного навчання. Для того, щоб урізноманітнити дистанційне навчання вчителі використовують інші онлайн-сервіси LearningApps, де можна знайти велику кількість інтерактивних вправ з усіх предметів,а також можна створювати свої вправи, а також працюють на віртуальній дошці Padlet, на якій можна розміщувати окремі плитки-дописи з текстовою інформацією, гіперпосиланнями, зображеннями, прикріплювати файли, аудіо-, відеозаписи. 

Та найбільш ефективним є навчання в ліцеї, де живе спілкування, веселі перерви. Нехай якнайшвидше закінчиться час дистанційного навчання!