Новини   2022-02-04 11:44   453  

Дистанційне навчання у Початкова школа імені Софії Русової

У Початковій школі імені Софії Русової дистанційне навчання організовувалося відповідно до розкладу та з дотриманням санітарних норм, регулярно відстежувались результати навчання здобувачів освіти, а також надавалась підтримка в освітньому процесі.

Уроки проводились у програмах для організації відеоконференцій (Zoom та Google Meet) із використанням можливостей, які надають ресурси синхронної взаємодії. Для вирішення організаційних питань використовувались месенджери, візуальний супровід навчального матеріалу створювали у вигляді презентацій, зокрема в середовищі Canva. Перевірка домашнього завдання здійснювалась у Classroom’і та на платформі «Всеосвіта». Для перевірки знань та вмінь учнів з певної теми створювались тести у програмі Kahoot. Цікавими для дітей були й інтерактивні вправи як навчального спрямування, так і соціально-емоційного (платформа Learningapps, голосування, складання хмарини слів, вибір свого настрою та елементи формувального оцінювання у середовищі Mentimeter).

У роботі постійно використовували відео- та аудіоматеріали, а також працювали з телефонами, виконуючи завдання, на які діти переходять за допомогою QR-кодів.

Вагомою підтримкою у організації дистанційного навчання стали й матеріали для збереження рухової активності та концентрації уваги: трейлери, афірмації, рухові і танцювальні хвилинки, хвилинки релаксації, вправи «Фотоапарат».

Діти задоволені та готові до спілкування у будь-якому режимі.