Новини   2022-01-27 11:08   750  

Ось уже два роки дистанційне навчання є невід’ємною частиною повсякденного життя вчителів, дітей і батьків. І не дивлячись на те, скільки ще триватиме пандемія, дистанційна форма, очевидно, і надалі залишатиметься важливою частиною освітнього процесу.

Звичайно, нинішня ситуація є непростим викликом, проте кожен учитель нашого ліцею підійшов до вирішення цього питання індивідуально, обрав доступну дітям і батькам форму проведення дистанційних занять. Основною робочою платформою у нашому ліцеї залишається Google Classroom, де  проводяться зустрічі з дітьми та онлайн-уроки, тестування через Google Forms, а також учителі контролюють виконання домашніх завдань, додають покликання на корисні відео та презентації. Окрім Google Meet, учителі використовують комунікаційну платформу Zoom  Cloud Meetings, через яку проводять відеоконференції та онлайн  уроки. Для урізноманітнення дистанційного навчання також долучають й інші платформи: LearningApps, Сlasstime, Kahoot, YouTube.

Новий формат ніколи не замінить живого спілкування у стінах ліцею, проте усі учасники освітнього процесу намагаються знайти оптимальний спосіб підтримати один одного.