Новини   2022-02-01 10:06   358  

У Ліцеї №6 ім. І. Ревчука успішно організовано дистанційне навчання учнів. Найпостійнішою платформою, з якою наш ліцей працює від початку дистанційного є «Googl Клас”, на якій учителями-предметниками створено класи для організації групової та індивідуальної взаємодії зі здобувачами освіти під час дистанційного навчання. Щодня на ній розміщуються матеріали, розробки дистанційних уроків та завдань для дітей, подаються тести контролю для оцінки ступеня засвоєння матеріалу, перевіряються та оголошуються результати за виконані роботи, підключаються до класу ресурси інших освітніх платформ. 

Для того, щоб ефективно та максимально продуктивно проводились дистанційно уроки адміністрацією нашого закладу та учителями інформатики постійно проводяться консультаційні та рекомендаційні заняття з педагогічним колективом щодо роботи з ресурсними сервісами Zoom, Google Meet для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку. Сьогодні у ліцеї усі учасники освітнього процесу успішно використовують дані ресурси інформаційних технологій. 

Окрім цього, допоміжними підсилювачами у роботі педагогів стали платформи «Мій клас», «На урок», «Всеосвіта», які дозволяють створювати інтерактивні завдання і тести, а також дають можливість використовувати вже існуючі, для перевірки засвоєння учнями навчального матеріалу вдома. Використовується можливість сервісу You Tube – відеоінструкції, трансляції.

Цікавим та корисним у роботі став сервіс LearningApps, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей, дозволяє вбудовувати їх і в інші навчальні платформи.

Адіміністрація закладу постійно тримає зв'язок з усіма учасниками освітнього процесу, відвідує онлайн-уроки, за потребою надає допомогу та підтримку у роботі кожному педагогічному працівнику, батькам, учням.