Новини   2022-02-01 10:21   358  

«Онлайн-навчання не повинно бути легкою прогулянкою з увімкненим автопілотом. Ключове слово тут «навчання». 

Крістофер Палм 

Наше ліцейне сьогодення – це наче дві шальки терезів, де з одного боку вчительська спільнота докладає зусиль для досягнення високого рівня компетентності своїх вихованців, а іншого – турбота про здоров’я дітей та один одного. І тут потрібна тільки рівновага, щоб не втратити найважливіше. 

З метою збереження здоров’я усіх учасників освітнього процесу навчання у Ліцеї № 25 з 24 січня 2022 р. відбувається у дистанційному форматі для 5-11 класів, з 25 січня 2022 р. – для 1-4 класів.

Вже другий рік поспіль здобувачі знань та освітянська спільнота ліцею використовують Google Workspace не тільки для забезпечення дистанційної освіти, а й під час традиційного очного навчання та організації командної роботи педагогів. Комплекс хмарного програмного забезпечення та інструментів Google дає змогу організувати уроки у форматі відеоконференцій (Google Meet), провести моніторинг знань (Google Forms), отримати зворотній зв’язок із класною спільнотою та батьківською громадою (Google Classroom, Jamboard, Google Docs,GMail тощо), отримати доступ до цікавих навчальних ресурсів (Google Earth, YouTube, Your Plan, Your Planet), організувати обмін досвідом (Google Drive, Google Sheets), - всі зусилля заради забезпечення безперервного навчання.

Окрім вказаного вище інструментарію, педагоги використовують всі можливі засоби – інтернет-ресурси, навчальні сайти та платформи, фліпчарти, дидактичні ігри – для ефективної взаємодії із ліцеїстами. 

У період дистанційного навчання саме ліцейна платформа дає змогу постійно і ефективно взаємодіяти педагогам та учням.

 Піклуйтесь про своє фізичне та ментальне здоров’я! Разом ми подолаємо тимчасові труднощі!