Новини   2022-02-03 13:35   367  

Вміти ефективно працювати на відстані, добре розумітися на технологіях та бути медіаграмотним — надважливі навички 21 століття. Зараз перед кожним вчителем України постало випробування, як відпрацювати ці навички разом з учнями в реальному часі під час дистанційного навчання.

Колектив ліцею №23 імені Романа Гурика використовує дистанційне навчання як один із інноваційних методів формування життявих компетентностей.

Головне кредо вчителів в умовах тривалого карантину — «Без паніки!». 

Колектив ліцею свідомо та відповідально ставиться до освітнього процесу під час дистанційного навчання, розуміючи що це безпосередньо впливає на роботу учня. У нас вже є досвід роботи в таких умовах, проте ми постійно вдосконалюємось, шукаємо нові підходи, ідеї. 

Велика увага приділяється формуванню громадянських та соціальних компетентностей. Використовуємо сервіси Classtime, Google форми, Kami - PDF and Document Annotation, взаємооцінювання під час конференцій, самооцінвання. 

Допомагає Google Classroom — безкоштовний сервіс, шкільний домен Lyceum23if.ukr.education. 

Учитель входить у систему та створює свій «Клас», публікує навчальні матеріали, дає завдання учням та спілкується з ними, оцінює знання... Якщо діти користуються платформою з телефону, тоді завантажують на мобільний однойменний застосунок.

Учитель розташовує уроки в «Класі» у чіткій послідовності, а учні можуть і коментувати ці уроки, і бачити всі потрібні посилання, відео, презентації та свої оцінки. Усе це — на одній сторінці. Це дуже зручно!

Після виконання завдання учні обов’язково отримують зворотний зв’язок.

За допомогою розширення Google Meet Attendance List контролюється відвідування та тривалість онлайн-уроків.

Керівництво ліцею має змогу відвідувати навчальні заняття при потребі та контролювати освітній процес і співпрацювати з колегами.

Учителі неперервно підвищують кваліфікацію, набувають нових компетентностей, збільшуючи ефективність дистанційного навчання у порівнянні з традиційною формою здобуття освіти.