Новини   2022-02-02 09:54   344  

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) та виконання Освітньої програми закладу у Ліцеї № 15 освітній процес організовано в режимі реального часу за допомогою мережі Інтернет у 5-11 класах.   

Навчання в умовах дистанційного навчання проводиться з урахуванням принципу здоров'язбереження, запобігаючи емоційному, ментальному та фізичному перевантаженню учнів. Всім учням забезпечено доступ до навчальних матеріалів та завдань шляхом використання різних засобів обміну інформацією.

Освітній процес у ліцеї проводиться на платформах Zoom та Meet. Педагоги використовують такі інструменти: дошка, чат, спільне використання екрану. Таким чином учителі та здобувачі освіти мають змогу відтворити атмосферу класу та проводити повноцінні уроки, виконуючи вправи, вивчаючи новий матеріал, спілкуючись. 

Також додатково організовано роботу через платформу дистанційного навчання classroom. Відповідно до кількості наявних класів, створено 37 віртуальних класів, де вчителі розміщують навчальні матеріали: презентації, ілюстрації, відео, завдання тощо. На цій платформі учні ознайомлюються з навчальним контентом, виконують домашні завдання, проходять тестування. Учителі - предметники використовують технологію «Перевернутий клас», яка дозволяє здобувачам освіти самостійно ознайомлюватися з теоретичним матеріалом, а на уроці виконувати лише практичні завдання. Учні також виступають з власними презентаціями, що свідчить про пошуковий характер навчання. 

Учителі спілкуються з батьками та надають їм підтримку щодо забезпечення своїх дітей комфортними умовами, які б сприяли навчанню учнів.