Новини   2022-01-31 13:21   487  

Сьогодні дистанційне навчання стало частиною нашого життя. Такий перехід, зумовлений пандемією, став неочікуваним і доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – вчителів, учнів та їхніх батьків.

Усім довелося прийняти цей виклик та швидко адаптуватись до нових реалій. У Ліцеї №12 імені Івана Франка якісно організовано освітній процес, завдяки платформі Google: GSuite for Education, що спеціально розроблена для закладів освіти. Учні та педагоги ліцею мають корпоративні акаунти, що забезпечує збереження та конфіденційність їх особистих даних. Співпраця між учасниками освітнього процесу відбувається для кожного класу в окремо створеному Google Classroom. Завдяки засобам онлайн-конференцій Google Meet учителі проводять уроки в реальному часі згідно з розкладом. Для учнів 5-6 класів ефективно використовуються електронні журнали та щоденники на платформі «Нові знання».

Заняття відбуваються в синхронному та асинхронному режимах відповідно до Положення про дистанційне навчання, Санітарного регламенту. Окрім загальної платформи, для проведення уроків педагоги ліцею використовують найрізноманітніші сервіси: Padlet, Jamboard, PearDeck, LearningАpps, Classtime, YouTube тощо. Щодня впроваджуються нові методи дистанційного навчання: відеоролики, фоточеленджі, відеочеленджі, скрайбінг. Для закріплення навчального матеріалу, формування предметних компетентностей у асинхронному режимі використовуються електронні освітні ресурси: «Мій клас», платформи «На урок» та «Всеосвіта».

Проте, як би ефективно й цікаво не було організовано дистанційне навчання, всі учасники освітнього процесу з нетерпінням чекають повернення до Ліцею!