Новини   2021-08-25 18:01   492  

 25 серпня 2021р., на передодні нового навчального року,  Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради  (директор І. Максимчук) на базі Ліцею № 5 (директор Я.Олексин, фізична особа підприємець Л.Коритан) проведено розширену нараду з питань реформування шкільного харчування за участі відповідальних осіб за організацію харчування, фізичних осіб підприємців, котрі надають послуги з харчування, представників Фінансового управління Івано-Франківської міської ради,  управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську, ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», КНП «Центр первинної медико-консультативної діагностичної допомоги», Івано-Франківської міськрайонної філії державної установи «Івано-Франківський обласний лаболаторний центр Міністерства охорони здоров’я України», депутатів міської ради, батьків.

Фізичні особи підприємці, котрі надають послуги з харчування у закладах загальної середньої освіти, провели майстер-клас «Демонстрація примірних взірців нового меню для харчування учнів». Присутні мали змогу ознайомитись не тільки з новим меню, але і дегустувати страви, які будуть готуватися  у шкільних їдальнях.

Наталія Микула, заступник директора Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, зосередила увагу присутніх на питаннях реформування шкільного харчування у закладах загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради.

Учасники круглого столу обговорили питання щодо реформування шкільного харчування, покрокового переходу на  нове меню, форми обслуговування, модернізацію харчоблоків.

Ірина Онищук, начальник управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську, наголосила на питаннях змін в оновленому меню, дотриманні вимог Санрегламенту, постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. № 305, інших чинних нормативно-правових документів.

Зоряна Грогодза, провідний інженер із якості відділу системи управління, аудитор системи управління безпечністю харчових продуктів ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» зосередила увагу на питаннях запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Лідія Попова, працівниця Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» акцентувала увагу на питаннях безпечності харчування.

Мар’яна Вершиніна, депутатка міської ради, вислова щирі слова подяки за спільно налагоджену роботу, звернулася до учасників освітнього процесу, фізичних осіб підприємців бути активними та брати  участь у різноманітних конкурсах, проєктах, комунікувати з батьками, відкрито озвучувати питання, котрі потребують вирішення щодо реформування шкільного харчування.

Любов Коритан, фізична особа підприємець, висловила спільну думку  від усіх працівників, котрі надають послуги з харчування у закладах загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради, щодо модернізації харчоблоків, придбання сучасного технологічного й електричного обладнання, поетапного запровадження нового меню, цінових пропозицій, технології приготування страв, проведення тендерних процедур.

Створити безпечне та здорове освітнє середовище, забезпечити учнів якісною, повноцінною та корисною їжею, формувати культуру харчування та правильні звички – основні завдання сьогодення.