Методичний дайджест   2021-11-24 16:57   801  

Попередження розвитку поведінкових розладів, забезпечення раннього виявлення та вчасної корекції є одним з найважливіших пріоритетів у сфері охорони психічного здоров'я дитини. Адже порушення поведінки обмежують дії дитини, погіршують ставлення до однолітків, шкодять душевному і фізичному здоров'ю, негативно впливають на адаптацію в соціумі.

24 листопада 2021 року на базі ДНЗ N 1 "Калинонька" (керівник Голей Т.Б.) відбулося засідання інтервізійної групи практичних психологів закладів дошкільної освіти: «Техніки корекції негативних проявів поведінки дітей».

Апробація даних технік в роботі практичного психолога дошкілля сприятиме гармонізації психічного стану особистості завдяки розвитку здатності до самовираження і самопізнання, а також чинитиме корекційний вплив не лише на поведінку дитини, а й на її особистість, зміст діяльності, характер взаємин з дорослими й однолітками.

Використання психотерапевтичних технік також дасть можливість підвищити рівень самоконтролю емоційного стану, навчить прийомів саморелаксації, зняття психом’язевого напруження.

Під час засідання учасники ділитися своїми напрацюваннями, щодо застосування та впровадження технік корекції негативних проявів поведінки дітей дошкільного віку, як інструменту корекційно-розвиткової, профілактичної роботи практичного психолога.