Методичний дайджест   2021-10-21 14:58   533  

 

    21 жовтня 2021 року на базі Ліцею № 20 (директор Д.Скиданчук) відбувся семінар-практикум для практичних психологів ЗЗСО «Розвиток мислення у дітей молодшого шкільного віку» в рамках Школи адаптації працівника психологічної служби. 

    У теоретичній частині семінару-практикуму учасники розглядали питання психологічних особливостей молодших школярів, особливостей розвитку мислення учнів молодших класів, ознайомлювалися із сучасними методами та формами роботи, спрямованими на розвиток понятійного, теоретичного, критичного, словесно-логічного, наочно-образного мислення молодших школярів. Практичні психологи відвідали воркшоп Ірини Гуламирян (практичного психолога Вовчинецької гімназії), яка продемонструвала практичні вправи, психологічні ігри, спрямовані на розвиток мисленнєвих процесів в молодших школярів, які можна використовувати на групових корекційно-розвиткових заняттях з школярами, в індивідуальній роботі з учнями, а також і в родинному колі чи з друзями. 

    Підсумувала роботу семінару-практикуму методист Центру психологічної служби Вікторія Бурдіна. Завдяки активним формам роботи семінар-практикум став ще одним кроком на шляху оволодіння практичними психологами сучасними техніками розвитку дитини, її психічних процесів та індивідуальних якостей.