Методичний дайджест   2021-11-10 12:02   571  

10 листопада 2021 року на базі Центру психологічної служби відбулось засідання Школи молодого психолога закладів дошкільної освіти міста: «Шляхи удосконалення професійної компетентності практичного психолога».

Професійна компетентність – це мистецтво, яке повинно постійно удосконалюватись. Даний вид діяльності передбачає як самостійне, так і спеціально організоване в різних формах вивчення психологічної науки і практики, поповнення та освоєння необхідних для виконання професійних обов'язків і подальшого професійного зростання знань, навичок і вмінь.

Учасники групи занурились у довірливу атмосферу, виконували цікаві психологічні практики для наповнення внутрішніх ресурсів, виявляли власні цінності та потреби, розвивали професійні якості, вчилися формувати цілі, візуалізувати плани на майбутнє.

У підсумковій рефлексії «Мій особистий план інтеграції досвіду в професійну діяльність» висловилися про актуальність та важливість участі в ШМП як форми організації професійного спілкування та обміну досвідом. Молоді психологи поділилися враженнями про свою діяльність, з радістю взяли участь у дискусії щодо окреслення особистісних мотиваційний стимулів та рушіїв на шляху професійного удосконалення, задавали запитання та висловлювали свою подяку за підтримку.