Методичний дайджест   2021-12-15 18:04   562  

Тайм-менеджмент – це універсальні поради однакові для всіх чи це рамки і обмеження творчості? Тайм-менеджмент дозволяє встигнути абсолютно все? Відповідь на ці та ряд інших питань отримали учасники школи молодого психолога закладів дошкільної освіти на семінарі-практикумі "Тайм-менеджмент. Навички особитісної ефективності", що відбувся 15 грудня 2021 року на базі ДНЗ №10 “Катруся” (керівник Н.Завойська).
 
Темп життя сучасних людей складно назвати розміреним — це постійний дефіцит часу, регулярне перебування у стані, коли незрозуміло, за виконання якої роботи братися саме зараз. Звісно, все це негативно позначається на особистій продуктивності працівників. Практичним психологам обов’язково потрібно не лише самим впровадити в життя раціональне планування робочого часу, а ще й навчити цього своїх співробітників.
 
Упродовж зустрічі учасники з’ясували, що таке тайм-менеджмент і навіщо він потрібний, відпрацювали на практиці інструменти ефективного планування за системою SMART та визначення пріоритетів за матрицею Ейзенхауера, виконували вправи на визначення власної системи цінностей та мотивації; отримали відповіді на нагальні для кожного запитання: як знаходити час і отримувати задоволення від кожної хвилини; як не втрачати жодної секунди і боротися з «пожирачами» часу (зовнішніми та внутрішніми); як знаходити баланс використання часу для виконання різних соціальних ролей.
Молоді психологи з ентузіазмом висловлювали свої думки, ділилися власним досвідом та обговорювали отриману корисну інформацію.
 
Час пролетів дуже швидко, чому сприяла практична спрямованість і доступність подання матеріалу семінару-практикуму, а також дружня та максимально сприятлива атмосфера.
 
Практичний психолог ДНЗ №10 “Катруся” Наталія Войтків наголосила про важливість мати правильно сформульовану чітку ціль, вірити в себе і крокувати в напрямку успіху. Можливо успіх буде не одразу, можливо навіть буде безліч нових спроб, але важливо усвідомлювати, що спробувати знову і отримати бажане або відступити через боязнь знову помилитися – залежить лише від самої особистості, тому, ВСЕ В ВАШИХ РУКАХ!