Методичний дайджест   2021-10-13 15:33   577  

Початок професійної діяльності - новий етап у житті людини, де розставляються пріоритети, виокремлюються цінності, аналізуються особистісні риси, знання, уміння та навички, будуються плани і обмірковуються стратегії досягнення бажаних висот.

Саме тому в рамках Школи молодого психолога, 13 жовтня 2021 року, для молодих практичних психологів закладів дошкільної освіти методистом ЦПС Іриною Рошак та практичним психологом ДНЗ 10 "Катруся" Наталією Войтків  проведено психологічний квест «Піраміда професійного успіху» з метою висвітлення особливостей професійного успіху як чинника самореалізації особистості; виявлення закономірностей взаємозв'язку між особистісними рисами та професійною успішністю; підвищення самооцінки та розвитку вміння долати особистісні бар’єри.

Молоді спеціалісти під час роботи виконували завдання для виокремлення складових професійного успіху. Цікаві, творчі, мотиваційні вправи викликали у психологів масу позитивних емоцій, розкрили особистісні ресурси, актуалізували фактичні знання.

На завершення учасники отримали модель Піраміди професійного успіху. Але справжнім скарбом, котрий здобули учасники психологічного квесту, стали набуті ними знання і практичні уміння, що сприятимуть підвищенню компетентності та професійному зростанню кожного психолога на шляху до досягнення успіху.