Методичний дайджест   2022-04-29 10:00   1579  

Кожен з нас, у той чи інший спосіб переживав стресову ситуацію, відчував напруження та надлишок негативної енергії. Насправді стрес впливає не тільки на наш фізичний стан, але і на емоційне та психічне здоров’я. Як же уникнути таких згубних та негативних наслідків від стресу, пережитих травмуючих подій? Як допомогти організмові вивільнити хоча б частину стресової енергії, зняти психом’язове напруження та підняти собі настрій? У цьому нам допоможуть заняття з оригамі, які проводять практичні психологи закладів дошкільної освіти міста.

Такі заняття розвивають кмітливість, фантазію, логічне мислення, увагу, дрібну моторику, а також допомагають знизити рівень психоемоційного напруження, тривоги. Окрім того, у процесі створення саморобок діти мають можливість експериментувати та вдосконалюватись.

Вироби з оригамі використовуються для вивчення кольорів, освоєння поняття величини, щоб вчитися рахувати, додавати чи віднімати; використовувати для створення об'ємних аплікацій.

Кожна правильно виготовлена фігурка – це насолода від результату та мотивація для подальшого розвитку майстерності дитини. Кожний успіх посилює бажання вчитися та майструвати щось нове.