Методичний дайджест   2021-09-17 16:30   969  

16 вересня 2021 року на базі Ліцею № 20 (директор Д. Скиданчук) відбулась методична студія практичних психологів закладів загальної середньої освіти «Психологічні особливості просвітницько-профілактичної роботи з підлітками». До участі в методичній студії та на запрошення Центру психологічної служби Департаменту освіти та науки долучились О. Бабецька та Б.Настич, шкільні офіцери поліції, О. Гринь, керівник благодійного фонду «Захід Шанс», В.Поляков, соціальний волонтер благодійного фонду «Захід Шанс», О.Новак, тьюторка громадської організація «Дівчата», волонтерка громадської організації «Д.О.М.24» та О.Протас, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника.

В інформаційно-практичному модулі учасники обговорили питання:

особливості просвітницько-профілактичної роботи в освітньому закладі; 

форми та методи профілактики негативних проявів поведінки серед неповнолітніх;

психолого-педагогічну роботу з дітьми, схильними до прояву девіантної, делінквентної поведінки;

правила кібербезпеки: загрози, які може нести інтернет, соціальні мережі;

сексуальної освіти;

перспективні напрями співпраці Департаменту освіти та науки, закладів загальної середньої освіти з кафедрою соціальної педагогіки та соціальної роботи.

 

Активна взаємодія між учасниками та спікерами методичної студії дала можливість упорядкувати алгоритм співпраці практичних психологів з представниками відповідних структур.