Методичний дайджест   2022-02-09 17:15   549  

08 лютого 2022 року відбулося завершальне навчальне тренінгове заняття за програмою розвитку комунікативних навичок та резільєнтності особистості «Кроки до порозуміння з собою та світом» для працівників психологічної служби закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Дана програма проводилася за сприяння Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради у рамках співпраці з Громадською організацією «Д.О.М.48.24».

Упродовж 10 занять практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти відпрацьовували навички безконфліктного спілкування, розвивали вміння будувати ефективну міжособистісну комунікацію, розглядали різноманітні комунікативні стратегії спілкування, стратегії виходу з конфлікту, досліджували вплив зовнішніх та внутрішніх факторів на комунікативний процес, досліджували особисту резильєнтність, будували власну модель резильєнтності для кращого розуміння себе і своєї ролі в оточуючому світі, визначали свої сильні сторони, на які можна опиратися під час складних життєвих ситуаціях, вчилися знаходити баланс та ресурси для дій у критичних ситуаціях. На заняттях практикували техніки для самопізнання, самоаналізу, прийняття та розуміння себе та інших, релаксаційні техніки, медитацію тощо.

Щиро вдячні Наталії Хмель, спікерці та розробниці програми «Кроки до порозуміння з собою та світом» за змістовні, практично орієнтовані тренінгові заняття та позитивну атмосферу. Також висловлюємо подяку громадській організації «Д.О.М.48.24» за проведення тренінгів.