Методичний дайджест   2021-12-01 16:43   707  

«Комунікативний розвиток дошкільника: етнопсихологічний аспект» - під такою темою 01 грудня 2021року відбувся практикум з досвіду роботи практичного психолога КЗДО №26 «Барвінок» Любов Суш.

Відомо, що діти дошкільного віку проводять багато часу у гаджетах, що зменшує живе спілкування. Тому розвиток комунікації дітей дуже актуальний на сьогоднішній день. А використання малих форм усної народної творчості є доцільним і дає відчутні результати, адже саме вони є «легкі для наслідування» і водночас приваблюють емоційним змістом.

Ще в свій час швейцарський психолог, психоаналітик Карл Густав Юнг виявив «колективне несвідоме», елементами якого визначив «архетипи» — універсальні моделі несвідомої психічної активності, котрі спонтанно визначають людське мислення і поведінку та мають великий вплив на формування особистості.

Українські архетипи проявляють себе як символи у міфах, казках, фольклорі, обрядах, традиціях і є узагальненням досвіду наших предків. Занурюватись у фольклор корисно не тільки дітям, а й дорослим.

Через виконання вправ та завдань практичні психологи ЗДО розширили та активізували свої знання про використання фольклору у своїй практичній діяльності.

Організатор заходу – методист Центру психологічної служби Ірина Рошак.