Методичний дайджест   2022-02-21 09:52   923  

17 лютого 2022 року в онлайн-режимі відбулося засідання інтервізійної групи практичних психологів закладів загальної середньої освіти «Внутрішня картина здоров’я у дітей з розладами харчової поведінки». 

Швидкий розвиток життя в сучасному світі потребує від нас максимальної витрати енергії та ресурсів. При цьому постійними супутниками особистості стають стреси та депресії, які швидко руйнують її. У таких умовах їжа не виконує свої первинні функції. Вона заповнює життя людей, які свої психологічні проблеми на підсвідомому рівні намагаються розв’язати за допомогою раціону харчування.

Встановлено, що у людей, які мають порушення харчової поведінки порушена і внутрішня картина здоров’я. Відповідно, оптимізація компонентів внутрішньої картини здоров’я стає конструктивним чинником щодо відновлення здоров’я людини з порушенням харчової поведінки. 

Усвідомлене харчування та розуміння, які саме потребиз задовольняються за допомогою їжі, допоможе сформувати корисні звички та харчуватися правильно. А також дуже важливо наповнити своє життя позитивними емоціями та яскравими враженнями, не пов’язаними з харчуванням. 

Марія Балагутрак, практичний психолог Міської дитячої клінічної лікарні м. Івано-Франківська, ознайомила учасників інтервізії із поняттям харчової поведінки, типами порушень харчової поведінки, особливостями харчових порушень у дітей підліткового віку, психодіагностичними методиками та практичними вправами, які можна використовувати у психологічній практиці у роботі з дітьми в закладах освіти. Модератором зустрічі виступила Вікторія Бурдіна, методист Центру психологічної служби.