Методичний дайджест   2021-11-05 11:45   724  

«Емоційна компетентність – це мистецтво ідентифікувати свої емоції в момент, коли їх відчуваєте, в результаті краще розуміти свою поведінку і раціонально вибирати свої реакції».
М. Рейнольдс
4 листопада 2021 року відбулося онлайн-засідання інтервізійної групи практичних психологів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської територіальної громади на тему «Емоційний інтелект як основа інноваційної культури особистості практичних психологів в умовах сучасних освітніх змін».
Фокус уваги був спрямований на підвищення рівня професійної та особистісної компетентності практичних психологів щодо особливостей формування та розвитку емоційного інтелекту.
Керівник інтервізійної групи, практичний психолог Ліцею № 11 Людмила Лугова, ознайомила учасників із сучасними тенденціями розвитку емоційного інтелекту, розширила та актуалізувала знання про структуру і методи його розвитку в здобувачів знань та педагогів, а також презентувала сучасні техніки розуміння та керування власними емоціями, які практичні психологи пропрацьовували в ході інтервізійного засідання.
Загалом інтервізія дала можливість розкрити практичним психологам власний потенціал – внутрішній резерв сил, енергії, творчості, також з′ясувати вплив емоцій на психологічний стан, навчитись керувати ними та актуалізувати здатність застосовувати техніки управління власними емоціями.
Бути емоційно компетентною людиною означає навчитися мистецтву керувати своїми емоціями, бути господарем власних емоцій. Володіння навичками емоційної саморегуляції допомагає уникати непорозумінь та конфліктів у стосунках з оточуючими. А володіння собою, делікатність, тактовність й терпіння, повага до оточуючих є основою інноваційної культури людини та умовою її психологічного благополуччя.
Практичні психологи відзначили, що інтервізійне засідання було пізнавальним, змістовним та насиченим, а отриману інформацію зможуть використовувати у своїй практичній діяльності.